dinsdag 23 februari 2010

Boblijn Voorjaar Zomer 2010


De nieuwe haarlijn voorjaar zomer 2010 is uit! De haarlijn voor 2010 heet Feeling. Het leuke van de haarlijn voor dit voorjaar / zomer is dat je het qua styling helemaal kunt aanpassen aan jouw eigen gevoel!

De nieuwe haartrend bevat vollere countourlijnen. Dit kun je bereiken door het haar niet op te knippen, maar allemaal ongeveer op dezelfde lengte te laten. Vooral met een krultang kun je hier je voordeel uit halen omdat je dan een gelijkmatige krul of slag kunt aanbrengen.

Als je een boblijn hebt kun je dus weer meerdere variaties aanbrengen in je haar!

Lees meer...

donderdag 11 februari 2010

Boblijn knippen

Altijd al willen weten hoe je een klassieke boblijn moet knippen? In het volgende filmpje wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een boblijn moet knippen. Voor beginnende kappers/kapsters is dit filmpje erg handig. Het boblijn filmpje staat al een poosje op internet en het heeft mij ook geholpen bij het knippen van een boblijn. Als je het een aantal keren geoefend hebt op je zusje, zul je zien dat je je eigen creativiteit kwijt kunt en je eigen versie van de bob haartrend kunt creƫren. Veel kijkplezier!



Wil je een boblijn zonder te knippen kun je kijken naar het vorige blogje.
Lees meer...

maandag 8 februari 2010

Boblijn zonder knippen


We weten allemaal dat de boblijn nog erg hot is! Maar... Als je lange haren hebt, snap ik dat je je lange haren niet direct af wil knippen voor een boblijn. Gelukkig is hier wat op gevonden. Je kunt namelijk redelijk eenvoudig een boblijn voor 1 dag (of avond) stylen. Het enige wat je daar voor nodig hebt is dus lang haar. Lang haar wat in laagjes geknipt is gaat het makkelijkst. Dus als het straks weer mooi en warm weer wordt kun je je winterkapsel zo omtoveren tot een zomerkapsel!

Een aantal filmpjes zodat je eenvoudig je lange bos haar in een boblijn kapsel kunt omtoveren:

Bob zonder knippen:


Boblijn zonder knippen:


Boblijn zonder knippen van Wella


Lang haar naar boblijn:


Ik denk dat je met deze uitgebreide filmpjes wel een heel eind komt om je lange haren te transformeren tot een boblijn! Succes!

Ben je tevreden met je boblijn? Ga dan een stapje verder een knip de boblijn!

Lees meer...

vrijdag 5 februari 2010

Boblijn kapsel


Het boblijn kapsel bestaat al meer dan 100 jaar. Sinds die tijd is de boblijn altijd populair gebleven en heeft verschillende vormen aangenomen. Een bob kun je namelijk op verschillende manieren stylen. Dat is het voordeel van de boblijn De bobline is zeker de meest fexibele en moderne korte haarstijl die er is!


Wil je een boblijn kapsel hebben zul je goed naar de vorm van je gezicht moeten kijken. Net als bij ieder ander kapsel zal alles in harmonie met elkaar moeten zijn. Een topstyliste zal dan ook zeker kijken naar de opbouw van je gezicht. Hierbij kun je denken aan je kin, neus, wenkbrouwen, jukbeenderen etc. Wil je namelijk een boblijn hebben die bij jou gezicht past dan moet je er voor zorgen dat de bob hier op aangepast is. Dan kun je misschien tot de conclusie komen dat de boblijn die Victoria Beckham heeft niet past bij jou gezicht.

Lees meer...